Klasmann-Deilmann

Case Study

3 min.

Onder begeleiding van Aimforthemoon bouwde Klasmann-Deilmann teeltinformatiesysteem ‘Log & Solve’

Klasmann-Deilmann (KD) is een bedrijvengroep in de internationale substraat-industrie en actief op alle continenten. KD gelooft dat digitalisering en data-gedreven teeltaansturing steeds belangrijker wordt in de toekomst. KD wilde een eerste digitaal verdienmodel toevoegen aan haar diensten om zo telers nog beter van dienst te zijn. Van 2018 tot 2020 begeleidde Aimforthemoon KD in het ontwikkelen van Log & Solve.

Log & Solve is een digitaal platform voor kwekers om relevante teeltgegevens op een centrale plek vast te leggen en teelten te monitoren. Kwekers hebben zo meer inzicht in hun gewas en kunnen de efficiency van de teelt vergroten. Ruim 130 Nederlandse en Belgische kwekers gebruiken het platform.

Log & Solve ondersteunt kwekers bij hun gewasmanagement door analytische en sensordata te gebruiken. Het rangschikt alle informatie over het gewas, die vervolgens automatisch wordt gebundeld, geëvalueerd en grafisch weergegeven. Op deze manier kunnen ongewenste ontwikkelingen in de gewassen sneller worden opgespoord en afgewend.

Kernwoorden: agrifood, digitaal platform

Laatste update: augustus 2022

“”Wij krijgen heel gemakkelijk veel gegevens bij elkaar in een overzichtelijk dashboard””

Contact

Want to work at Aimforthemoon?

Get in touch with Niek Karsmakers Co-Founder of Aimforthemoon