Skip to main content

Roxy was de afgelopen 1,5 jaar onderdeel van ons team door middel van een leer- & ontwikkelplek vanuit Politie Amsterdam. Als Aim ondersteunen wij dit soort trajecten, dit is ook waar Aim voor staat.

Dit is haar verhaal.

Dompel jezelf onder

Dé manier om jezelf te verrijken

Begin 2022 werkte ik zo’n 3,5 jaar bij de politie als projectcoördinator. Op dat moment liep ik af en toe tegen onmogelijkheden van de organisatie aan… of lag het aan mijzelf? Als projectcoördinator mag ik (innovatie)projecten van A tot Z initiëren, begeleiden en uitvoeren. Ik merkte dat ik mij begon af te vragen hoe innovatieprojecten in de zakelijke/commerciële wereld verlopen en welke afwegingen en keuzes daar worden gemaakt.

Tijdens mijn R&O-gesprek, een soort functioneringsgesprek, bemerkte mijn teamchef dan ook ‘grijze wolken’ en vroeg wat hij voor mij kon betekenen om mij te blijven uitdagen.

Dit is een van de fijnste opmerkingen en vragen die je ooit van een teamchef kan krijgen.

Al sinds 2019 werkte ik met Aim op een laagdrempelige manier samen aan innovatie binnen de politie. Eerst een traject voor de forensische opsporing en later meer strategisch en organisatorisch voor mijn eigen eenheid in Amsterdam. De manier van werken, het kantoor en de mensen bij Aim intrigeerden me enorm. Waarom weet ik niet zo goed meer, maar er hing een energieke ‘vibe’.

In maart 2022 trok ik de wat ongewone ‘stoute’ schoenen aan en belde ik Niek Karsmakers, medeoprichter van Aimforthemoon.

Ik belde hem om te vragen of ik niet een tijdje bij Aimforthemoon kon werken in de vorm van een soort leer- & ontwikkelplek. De leerbehoefte die ik had was niet in te vullen met her en der wat cursussen of opleidingen. Ik wilde het ervaren… ik wilde het doen.

Uiteindelijk ben ik vrij snel erna, met support van zowel mijn teamchefs als mijn sectorhoofd, mijzelf gaan onderdompelen in “the Aim way of working”.

Van workshops faciliteren, meewerken aan projecten en uiteindelijk eindverantwoordelijk zijn voor klantprojecten, ik heb het allemaal mogen doen.

Jezelf in het diepe gooien kan alleen als er een fijn team werkt om je op te vangen, te helpen en te coachen. Gelukkig is die bij Aim meer dan aanwezig, op zakelijk maar zeker ook op sociaal vlak. Want naast hard werken worden successen gevierd.

Mijn hoogtepunt was toch echt wel waar mijn twee ‘werelden’ samen kwamen. Een managementsessie voor mijn ‘politieafdeling’ gefaciliteerd en georganiseerd door Aimforthemoon en een teambuildingsessie voor mijn ‘Aimafdeling’ gefaciliteerd en georganiseerd door de Politie.

Inmiddels wist ik dat door jezelf onder te dompelen in de wereld van een andere professie je jezelf verrijkt. Dit wilde ik ook mijn collega’s laten ervaren, al was het in het klein.

Het jaar vloog voorbij. Een van mijn ontwikkeldoelen was ‘bouwen aan een nieuw initiatief of businessidee’. Aangezien mijn werkzaamheden bij Aim afliepen hebben we ervoor gekozen een uitdaging van de politieorganisatie hier centraal te laten staan.

Samen met een collega van de politie was ik gevraagd een verkenning te doen naar Extended Reality (XR). XR is een immersieve technologie waarin de digitale en fysieke wereld met elkaar samengaan en je jezelf kan (daar is ’ie weer) onderdompelen in een andere realiteit.

Voor de politie is dit een interessante en effectieve technologie voor zowel trainings- als operationele doeleinden. De uitkomsten van deze verkenning zijn kansrijk en hoopvol om daadwerkelijke stappen te kunnen maken en deze technologie zo goed mogelijk te gaan benutten binnen onze organisatie. Wie weet leidt dit to een ‘nieuw initiatief of businessidee’…

Ik geloof er in ieder geval in en ga mij er de komende tijd hard voor maken. Mijn traject bij Aim zit erop, mijn werk bij de Politie nog niet.

Ik wil zowel Aimforthemoon als Politie Amsterdam danken voor deze toffe ervaring. Realiserende dat dit soort trajecten zeer ongebruikelijk zijn voor onze organisatie ben ik trots dat het wel gelukt is.